top of page

26/7/2021

De opfrissing en inrichting van de praktijk is in volle gang. Afspraken voor huisbezoeken zijn reeds vast te leggen telefonisch of via mail. Vanaf dinsdag 3 augustus zijn behandelingen in de praktijk mogelijk !Tot snel, Riet

1/1/2022 : Vanaf 1/1/2022 is er geen geldende conventie meer tussen de kinesitherapeuten en het RIZIV. De tarieven zijn hierdoor vrij en de terugbetaling blijft dezelfde als in 2021. De voorlopige tarieven zijn 27 euro voor een behandeling in de praktijk en 29 euro voor een huisbezoek. Voor patiënten met een voorkeursregeling (xx1/xx1) blijven de tarieven van 2021 gelden.

25/5/2022: Deconventionering vanaf 26 mei 2022

Het RIZIV legt de kinesitherapeuten vanaf mei 2022 een conventie op die niet werd goedgekeurd door de beroepsvereniging van Kinesitherapeuten AXXON.

 

De honoraria worden (voor de zoveelste opeenvolgende keer) onvoldoende geïndexeerd (0,79% tov 8% stijging in levensduurte) en ik kan bijgevolg de conventie niet ondertekenen.

 

De tarieven worden aangepast naar 29 euro in de praktijk en 31 euro voor een huisbezoek.

 

De terugbetaling zal vanaf eind juni 2022 25% lager liggen door een discriminatieregel die aan gedeconventioneerde therapeuten wordt opgelegd. Om deze regel te veranderen wordt er volop actie ondernomen door de beroepsvereniging van de kinesitherapeuten. Indien voldoende collega’s deconventioneren vervalt deze regel ook.

 

Voor patiënten met een voorkeursregeling (xx1/xx1) gelden de conventietarieven en de bijhorende terugbetaling, deze zijn na te vragen bij uw kinesitherapeut.

 

Ik blijf inzetten op bijscholing en kwaliteit.

Bij vragen, aarzel niet om ze te stellen.

Dank voor uw begrip.

1/7/2022: Wegens bevallingsverlof sluit de praktijk voor 4 maanden tot begin november. Spijtig genoeg werd geen vervanging gevonden. Vanaf eind oktober zal u terug afspraken (online) kunnen vastleggen. Hou de website in de gaten voor meer nieuws. Ik zie jullie graag dan terug !

17/10/2022: Na een deugddoend bevallingsverlof opent praktijk Kinefides terug de deuren vanaf 7 november !

Met plezier help ik jullie verder bij pijn-of bewegingsklachten of voor de opstart van een revalidatie.

bottom of page